6 Aralık 2008 Cumartesi

bebek bere modelleri

bereler mi güzel yoksa çocuklar mı sevimli :)
bence ikiside çok güzel.
işte örgü bebek bere modelleri





bere modelini beğendiyseniz yorum yazmadan gitmeyin.
Devamını Oku...

bere örneği

Misinalı 6 numara şiş veya normal 5 numara şişle örülen kleopatra beresi de diyebileceğimiz bere modeli. İp tercihi size kalmış bu model nako angora yün ile örülmüş.
Derya Baykal örgü dünyası örgü örnekleri
Devamını Oku...

amerikan servisi örgü modelleri

amerikan servisi örgü modelleri



Devamını Oku...

5 Aralık 2008 Cuma

örgü kazak modelleri 3

yeni örgü kazak modelleri ile sizlerin kazak modeli arama derdinize son veriyoruz. 9 tane örgü kazak modeli var. çoğu arkadaş örgü örnekleri istiyor.biz internetten derleme yaptığımız modelleri yayınlıyoruz. bize gönderilen örnekler olursa onlarıda yayınlıyoruz. malumunuz bütün örgü örneklerini bilemeyiz. bu konuda anlayışlı olursanız bizim işimizi dahada kolaylaştırmış olursunuz.









diğer >>>örgü kazak modelleri<<<
Devamını Oku...

2 Aralık 2008 Salı

dantel modelleri 4

artık kış ayları geldi. Yazın olduğu gibi gezme tozma zamanı bitti. şimdi evde örgü dantel zamanı;)
yeni dantel modelleri 2009

Devamını Oku...

dantel modelleri 5

4. serimizde daha şık dantel modelleri beğenmeniz halinde yorum yazarak bize destek olabilirsiniz.
Devamını Oku...

dantel modelleri 3

Dantel modelleri 3

Devamını Oku...

1 Aralık 2008 Pazartesi

bebek kazak modelleri

Dünyanın en tatlı varlıklarına özel örgü kazak modelleri
ne kadar hoşlar değil mi?




Devamını Oku...

örgü kazak modelleri 2009

Merhaba arkadaşlar,
Aralık ayındayız artık kazak giyme zamanı geldi.
Peki yazın etkisinden kurtulup hemen kalın kalın kazaklar giymek biraz piskolojimizi bozabilir :) Tabi giyeceğimiz kazak aşşağıdaki resimlerideki gibi şık ve zarif ise belki iyiki geldin kış diyebiliriz ;)
işte örgü kazak modelleri







diğer örgü kazak modelleri için tıklayın
Devamını Oku...

dantel modelleri 2

Çok şık dantel modelleri 3 ayrı model


Devamını Oku...

kazak modelleri

kış aylarının gelmesiyle soğuyan havalarda örgü kazaklar içinizi ısıtacak ;)


Devamını Oku...

Atkı sıcak bir dost

Kışın olmazsa olmaz parçası olan atkı ve fularlar ise bu pastadan en büyük payı alan aksesuarlar listesinin başında yer alıyor. Her yaş grubunun kendine has özellikler ile kullandığı atkı ve fularlar, kimi zaman soğuktan koruyan sıcak bir dost, kimi zaman da stil ikonu olarak giysilerimize eşlik ediyor.



Kış geldi; kalın ve koyu renkli giysilere gün doğdu. Özellikle siyah, bu mevsimin vazgeçilmez rengi olsa da kahverengi ve gri tonlarının kullanımı da ondan aşağı kalmaz. Genelde çizme, kazak, şapka, atkı gibi kıyafetlerin öncelikli olarak koyu tonları tercih edilir.

Uzun zamandır devam eden parlak renk liderliğinden sonra siyah, lacivert ve grinin neredeyse tüm tonları, çikolata kahveler, koyu yeşiller, karanlık morlar kısaca doğal tonlar sezona damgasını vuruyor. Tüm bu soğuk renkleri canlandıran hardal ve metalik tonlar ise birçok kişinin sadece vitrinlerde beğendiği renkleri oluşturuyor. Cesur olarak adlandırılan canlı renk tonlarının, giysilerin bütünü değil ama tamamlayıcı unsurlarında tercih edilmesi daha olağan karşılanıyor. Özellikle kış aksesuarları bu renk tonları için adeta biçilmiş kaftan görevi görüyor.

Renkli aksesuarlar hem giysiyi hareketlendiriyor, hem de pratik uygulamalarla kıyafetin tarzını belirliyor. Kışın olmazsa olmaz parçası olan atkı ve fularlar ise bu pastadan en büyük payı alan aksesuarlar listesinin başında yer alıyor. Her yaş grubunun kendine has özellikler ile kullandığı atkı ve fularlar, kimi zaman soğuktan koruyan sıcak bir dost, kimi zaman da stil ikonu olarak giysilerimize eşlik ediyor. Kış koleksiyonlarının sihirli değneği olan aksesuarları 2008-09 sezonunda farklı alternatiflerle görmek mümkün.

Atkıların boyu kısaldı önemi arttı


Giysinin stiline bağlı olarak değişkenlik gösteren atkı tasarımları çoğu kez kalın örgülerle karşımıza çıksa da, dokuma kumaş olanlarını da görmek mümkün. Geçen yıl upuzun, rengarenk ve ajurlu olarak kullandığımız atkılar bu kış değişimlerle dolaplarımızdaki yerini aldı.

Diğer bir boyun aksesuarı olan fularlar ise kadınların gözdesi olduğu gibi beylerin de öncelikli aksesuar tercihleri arasında. Düz ve kendinden desenli dokumalar ile karşımıza çıkan fularlar yumuşak dokuları ile dikkat çekiyor. Pastel tonların canlı renkler ile harmanlandığı tasarımlarda, silik desenler öne çıkarılmış durumda. Moda dünyasında aksesuar olmaktan çok daha öte, kıyafetin stilini belirleyen unsur olarak itibar gören bu parçalar, yeni sezonda şu başlıklar ile karşınıza çıkıyor.




* Neredeyse bileklerimize kadar inen atkıların boyları bu yıl kısaldı.

* Rengarenk fularlar ve atkılar demode olurken tek renkler moda oldu. Eşarplarda da daha kullanışlı ve zarif durduğu için düz renkli olanlarını tercih edebilirsiniz.

* Kalın ve iri örgülü atkılardan ziyade daha ince ve yumuşak örgüler, tüylü olmayan ipliklere eşlik ediyor.

* Sadece örgü atkılarda değil dokuma fularlarda da ince doku öncelikli.

* Bağlanma şekilleri farklı düğümlerle zenginleşti. Kravat düğümleri ile bağlanan fular, eşarp ve atkıların kullanım alanları genişledi.

* Abartılmamış zariflikteki metalik doku ve sim efektli atkı, fular ve eşarplar sıklıkla kullanılıyor.

* Bandana boyutundaki eşarplarınızı klasik gömleklerle kullanabilirsiniz.
Devamını Oku...

kadınların örgü zamanı


Akşehir'de kış aylarının gelmesiyle birlikte kadınlar iplikçileri doldurdu. Kış aylarının uzun gecelerinde örgü örerek daha iyi vakit geçirdiklerini söyleyen bayanlar, bu sayede hem ev ekonomilerine katkı sağladıklarını hem de uzun kış gecelerinde iyi vakit geçirdiklerini söyledi.

Akşehir’de kış aylarının gelmesiyle birlikte kadınlar iplikçileri doldurdu. Kış aylarının uzun gecelerinde örgü örerek daha iyi vakit geçirdiklerini söyleyen bayanlar, bu sayede hem ev ekonomilerine katkı sağladıklarını hem de uzun kış gecelerinde iyi vakit geçirdiklerini söyledi. Kazak, ceket, kaşkol, bere, şal ve eldiven ören bayanlar; satın aldıkları ürünlere göre el örgüsü ürünlerin hem daha sıcak tuttuğunu hem de daha ekonomik olduğunu söyledi. Akşehir’de ip satışı yapan işyerleri kış aylarının yaklaşması nedeniyle yoğun günlerini yaşıyor. Kış aylarında daha iyi satış yaptıklarını söyleyen iplikçiler, çoğu öğrenekleri kendilerinin müşterilerine gösterip öğrettiklerini söyledi. Cevdet Köksal Caddesi’nde faaliyet gösteren Gökkuşağı Yün ve Orlon sahibi Ali Öksüz yaptığı açıklamada, “Yaz günleri çoğu bayanın tarla ve bahçe işleri olduğu için çok satış yapamıyoruz. Kış ayları nedeniyle bayanlarımız tarla ve bahçelerde iş olmadığı için ve kış gecelerinin de uzun olması nedeniyle daha çok örgüye yöneliyor. İşyerimizde her türlü ipi bulunuyor. Üstelik çoğu örneği biz öğretiyoruz bayanlarımıza.” dedi. Çeşit çeşit örneklerle şık kazak, ceket, kaşkol, bere, şal ve eldiven ören bayanlar kendi ördükleri ürünleri yakınlarının ve kendilerinin giymelerinin ayrı bir zevk olduğunu söylediler.
Devamını Oku...

Days in Colours örgü battaniyeler

Daha önce hiç kullanılmamış desenleri ve renkleri korkusuzca kullanan Days in Colours, yeni sezonda soğuk kış gecelerinin vazgeçilmezi olan örgü battaniyeler hazırladı.



Özellikle İtalyan ve Fransız kadın giyim trendlerinden esinlenerek yapılan battaniyeler, renkleri ve desenleriyle göz dolduruyor. Days in Colours'ın ürünleri; nevresim, uyku seti, pike, battaniye ve Complete Grubu'ndan oluşuyor. Days in Colours ürünleri üç ana grupta toplanıyor. Kreton Grubu, benzersiz desenleri ve üstün kaliteyi tüketiciye oldukça ekonomik fiyatlarla ulaştırıyor. Maxi Force Grubu; fonksiyonelliği simgelemekte ve birden çok işleve sahip ev tekstili ürünlerinden oluşmakta. Örneğin, yatak örtüsü; aynı zamanda battaniye olarak da kullanılabilmekte.

Devamını Oku...