12 Aralık 2008 Cuma

dantel modelleri 2009

yeni yılda moda olacak örnekler;)

Dantel modelleri 2009















Devamını Oku...

dantel 2009

Dantel modelleri ile yeni yıla şimdiden girdik :)
şık ve zarif örnekler



bu dantel örneği daha çok hoş )


Bu resim küçültülmüştür. Gerçek boyutunda görmek için tıklayınız. Resmin orjinal boyutları 700x467 ve genişliği 142KB.










Devamını Oku...

Dantel , örgü örenlere müjde

Örgü, dantel ve nakış işleyenlere müjde

BAYRAM günü, özellikle bazı genç kızlara ve kadınlara, güzel bir müjdemiz var.

Müjdemizin konusu; evde örgü, dantel ve nakış işi gibi işler yapıp, bunları satanlarla ilgili.

Çoğunuzun da bildiği gibi, ülkemizde; örgü, dantel, nakış işleri, turistik eşya, hasır sepet, süpürge, paspas, fırça, yapma çiçek, boncuk işleme, tığ örgü işleri yapan ve tarhana, erişte, mantı gibi ürünleri işyeri açmadan satan, sayısı da yüzbinleri bulan genç kız ve kadın var.

15 GÜN ÖDE 30 GÜN KAZAN

İlk müjdemiz "emeklilik" olayları ile ilgili...

Evlerinde el emeği ile yaptıkları örgü, dantel, nakış, yapma çiçek ya da yemek vb. ile geçimini sağlayan genç kızlar ve kadınlara, 15 gün sigorta primi ödeyerek, 30 gün hizmet kazanma olanağı sağlandı...

Yeni Sosyal Güvenlik Yasası ile yapılan bu düzenleme, yukarıda belirtilen işleri yapan ve yaptıkları ürünleri satan genç kızları ve kadınları gözetiyor. Bunların 15 günlük prim ödemeleri 30 gün ödemiş gibi kabul edilecek.

VERGİ DE YOK

Dışarıdan işçi almamak koşuluyla, oturdukları evlerde imal ettikleri havlu, örtü, çarşaf, halı, kilim, dokuma mamulleri, örgü, dantel işleri, süpürge, paspas, fırça, sepet, yapma çiçek ve turistik eşyayı, dükkan açmaksızın satanların elde ettikleri kazançlar, gelir vergisinden müstesna olacak.

Daha açık bir anlatımla, bu işlerden sağlanan gelirler nedeniyle gelir vergisi ödenmeyecek.

Bu işleri yapanlar, şu anda "vergiden muaf esnaf" kapsamında değerlendiriliyor. Önümüzdeki aylarda Meclis'te görüşülmesi beklenen yeni Gelir Vergisi Yasa Tasarısı ile kişiler muafiyetin kapsamından çıkartılıyor, yukarıdaki faaliyetler "istisna" kapsamına alınıyor.

Maliye Bakanlığı'nın düşündüğü yeni sisteme göre; yukarıda sıralanan işler nedeniyle istisna kapsamına girenler, her yılın ocak ayında vergi dairesine giderek, 50 YTL karşılığında, istisnaya ilişkin "küçük esnaf belgesi" alacaklar.
Devamını Oku...