31 Ocak 2009 Cumartesi

örgü bebek patikleri

bebeğiniz için patik modelleri pembe , siyah , mavi artık hangi renk hoşunuza giderse onu örersiniz;) şimdiki bebekler çok şanslı
örgü patikler



Devamını Oku...

bebek patikleri

çook güzel örgü bebek patikleri daha önce böyle bebek örgüleri görmediniz eminim ;)




Devamını Oku...

27 Ocak 2009 Salı

şemalı örgü örneği

kırmızı örgü elbise modeli ve şemalı anlatımı
örgü örneği yabancı bir siteden alındığı için yazılı açıklamalar ingilizce malesef ingilizce bilmediğim için çeviremedim bilen arkadaşlar açıklamalı anlatırsa sevinirim.
yoksa resimler ile idare edeceğiz.
Devamını Oku...

26 Ocak 2009 Pazartesi

elişi örgü kazak modeli yapılışı

örgü kazak modellerine yeni bir kazak örneğinin ve yapılışı ile devam ediyoruz.


ÖN :
örgü kazak modeline 86 ilmek başlanacak. 2 düz 2 ters lastik olarak 3 cm örüldükten sonra düz örgüye geçilecek. Yanlardan 2 ilmek içerden her 8 sırada bir dört kere 1’er ilmek kesilip daha sonra her 10 sırada bir dört kere 1’er ilmek artış yapılacak. Beden boyu 34 cm’de kol evi oyuntusu için yanlardan 3’er ilmek kesildikten sonra ön yaka oyuntusuna ve kol evi iç kesimlerine başlanacak. Yakada 1 ilmek içerden iki kere 1’er ilmek, bir kere 2’li ilmek şeklinde toplam 28 ilmek kesilirken, bu arada kol evi kesimleri 3 ilmek içerden kesimler üst üste iki kere 1’er ilmek gidiş geliş yapıldıktan sonra yine üst üste iki kere 1’er ilmek şeklinde toplam 12 adet iç kesim yapılacak. Kol evi ve yaka içi kesimleri bittiğinde tepelerde kalan 2’şer ilmekler de kesilerek ön parça bitirilecek.
ARKA :
86 ilmek başlanacak. 2 düz 2 ters lastik olarak 3 cm örüldükten sonra düz örgüye geçilecek. Ön parçada kol evi oyuntusuna kadar yapı- lan bütün işlemler arka parçada da tekrarlanacak. Beden boyu 34 cm’de kol evi oyuntusu için yanlardan 3’er ilmek kesildikten sonra kol evi iç kesimlerine başlanacak. Yanlardan 3 ilmek içerden kesimler üst üste iki kere 1’er ilmek gidiş geliş yapıldıktan sonra yine üst üste iki kere 1’er ilmek şeklinde toplam on altı kere iç kesim yapılacak. Arkada 14 kesim olduğunda arka yaka ortasından 20 ilmek yanlardan bir kere 8, bir kere 6 ilmek kesim yapılırken yandaki iç kesimlere devam edilerek arka parça bitirilecek.
KOL :
50 ilmek başlanacak. 2 düz 2 ters lastik olarak 7 cm örülecek. Lastik üstünde düz örgüye geçtikten sonra yanlardan 2 ilmek içerden her 12 sırada bir üç kere 1’er ilmek artış yapılacak. Kol boyu 23 cm’de yanlardan 3’er ilmek kesildikten sonra bedenlerdeki gibi 3 ilmek içerden 12 içli kesim yapıldıktan dantelix.com sonra, bir taraftan içli kesimlere devam edilirken diğer taraftan bir kere 14, altı kerede 1’er ilmek kesilerek son kalan 2 ilmek kesilip kol bitirilecek.
YAKA LASTİĞİ :
20 ilmek başlanacak. İlmekler başlara 3 düz gelecek şekilde aralar 2 düz 2 ters şeklinde dizilip 95 cm uzunluğunda örülecek. Bu bandın bir kısmı beden üzerine gelecek şekilde yaka etrafına dikilecek.
Devamını Oku...

25 Ocak 2009 Pazar

örgü hırka örneği bayanlar için;)

örgü bayan hırkası örneği
Beden : 36-38.
Büyük beden için ölçüler parantez içindedir.
Malzemeler:
ANCHOR “Truva” Fantezi El Örgü İpliği
(%80 Polyakrilik,%20 Yün) Yaklaşık 700 gr. Renk no: 712 Beyaz
5 numara 1 çift örgü şişi
6 adet düğme
Kullanılan Örgüler:
Haroşa örgü - Düz örgü Ölçü :18 ilmek - 26 sıra 10 cm2 eşittir. Uygulama :
Arka : 5 numara şişlerle 86 (92) ilmek atarak haroşa örgü örün. Örgü boyu baştan itibaren, 3 cm.- 8 sıra olduğunda, motif şemasını takip ederek motifi uygulayın. 1 motif ördükten sonra (motif şemasının1-16 sıraları) 2 sıra ters örgü örün. Daha sonra düz örgü örmeye devam edin. Örgü boyu baştan itibaren 30 cm.- 78 sıra olduğunda, koltuk kesimi için, iki kenardan 1 kere 3 ilmek kesin. Sonraki her 2. sırada 1 kere 2 ilmek, 2 kere 1 ilmek kesin. Düz örgü örmeye devam edin. Örgü boyu baştan itibaren, 48 cm.- 114 sıra olduğunda arka yaka için, ilmekleri 2 eşit parçaya ayırın. Sağ tarafı beklemeye alın. Sol taraf arka yaka için, 1 kere 5 ilmek kesin. Sonra her 2. sırada 1 kere 4 ilmek, 1 kere 3 ilmek,
1 kere 2 ilmek ve 1 kere 1 ilmek kesin. Bu arada örgü boyu 50 cm.- 120 sıra olduğu zaman, omuz için kenardan 10 (11) ilmek kesin. Sonra 2. sırada 11 (12) ilmek kesin. Aynı işlemleri ters uygulayarak sağ tarafı da tamamlayın.
Ön : 5 numara şişlerle 44 (46) ilmek atarak haroşa örgü örün. Örgü boyu baştan itibaren 3 cm.- 8 sıra olduğunda, sol ön kenar bandı için, örgünün sol kenarında 6 ilmeği haroşa örgü örün (hırka boyunca devam ederek). Kalan 38 (40) ilmek üzerine, motif şemasını takip ederek, motifi uygulayın. Motif şemasını takip ederek 1 motifi tamamlayın. (1-16 sıraları) 17. sırada sol kenardan 6 ilmek haraşo (ön bant) örün. 1. motifi devam edin (9 ilmek), 2 ilmek haroşa örgü örün. Kalan 27 (29) ilmeği düz örgü örün. Bu şekilde örgüye devam edin. Örgü boyu baştan itibaren 30 cm.- 78 sıra olduğunda, motif olmayan kenarda, koltuk kesimini arkada olduğu gibi uygulayın. Örgüye devam edin. Örgü boyu baştan itibaren 43 cm.-104 sıra olduğunda, ön yaka için, ön ortasından 1 kere 5 ilmek kesin. Sonra her 2. sırada, 1 kere 3 ilmek, 1 kere 2 ilmek, 5 kere 1 ilmek kesin. Bu arada örgü boyu baştan itibaren 50 cm.- 120 sıra olduğunda, arkada olduğu gibi omuzu kesin. Aynı işlemleri ters uygulayarak sağ önü örün. Sağ ön kenar bandı üzerinde,dantelix.com baştan itibaren eşit aralıklarla 5 adet ilik açın. 6. ilik yaka üzerine açılacak. Kol: İkisi de aynı şekilde örülecek. 5 numara şişlerle 42 (46) ilmek atarak, haroşa örgü örün. Örgü boyu baştan itibaren 3 cm.- 8 sıra olduğunda, motif şemasını takip ederek, motifi uygulayın. Kol ağzı için 1 motif örün. (Motif şeması 1-16 sıraları) 2 sıra ters örgü örün. Sonra düz örgü örmeye devam edin. Bu arada kol şeklini verebilmek için, iki kenardan her 6. sırada 15 kere 1 ilmek arttırın. Örgü boyu baştan itibaren 40 cm.-104 sıra olduğunda kol yuvarlığı için, iki kenardan 1 kere 3 ilmek kesin. Sonra her 2. sırada 1 kere
2 ilmek, 7 kere 1 ilmek, 9 kere 2 ilmek kesin. Kalan 12 (16) ilmeği 1 kerede kapatma ilmeği ile kesin. Bitirme : Örgü parçalarını ölçüleriyle sabitleyip, nemli bezle örterek kurumaya bırakın. Omuzları birleştirin. Yan dikişleri ve kol alt dikişlerini birleştirin. Kolları yerine takın. Yaka için, yaka kenarında, sol önden 20 ilmek, arkadan 30 ilmek ve sağ önden 20 ilmek alarak, 5 numara şişlerle geçirin. Toplam 70 ilmek üzerinden, haroşa örgü örün. 4. sırada sağ ön üzerinde, yaka ucuna düğme için 1 ilik açın. Toplam 8 sıra haroşa örgü örerek, bütün ilmekleri kapatma ilmeği ile kesin.
Devamını Oku...

dantel pembe perde modeli

örgü perde modeli

Yapımı: Modelin şeması verilmiştir. Model 2 şerit olarak örülen
5 ayn parçanın birbirine eklenmesiyle oluşmuştur. Kullanılacak
pencerenin ölçüsüne göre boyu ve eni ayarlanabilir.Örgü Perde
tamamlandıktan sonra ucu iplik bükülerek yapılan saçaklarla
süslenir.
Devamını Oku...