6 Şubat 2010 Cumartesi

paçavra kolye modelleri - derya baykal




Devamını Oku...

bebek kazağı örnekleri



Devamını Oku...

derya baykal - bileklik modeli örneği





Malzemeler: Nako Banu Yün, 2.1 Tığ
Devamını Oku...

5 Şubat 2010 Cuma

derya baykal - örgü patik örneği




Malzemeler: Nako Bambu Yün, 5 numara şiş Yapılışı: 13 ilmek başlanır.20 sıra çift pirinç örülür.İki yandan 8'er ilmek arttırılır.Ayak tabanı kadar uzatılır.İki yandan 8'er ilmek bırakarak ortadaki 13 ilmek lastik örülür.Her gidiş gelişte 13. ilmekle onu takip eden ilmek bir alınır.Sıra sonuna gidilmeden geri dönülür.Bu işlem iki yandaki 8 ilmek bitene kadar devam edilir.Örgü kapatılır.
Devamını Oku...

sırt çantası yapılışı - derya baykal




Malzemeler: Nako Vizon, 3.5 numara tığ Yapılışı: Tabanı 35 cm çapında 2'li trabzanla örülür.35 cm. yüksekliğinde hanımdilendi beybeğendi gibi kutu kutu örülür.4 sıra ikili trabzan örülüp son sırada tığla dilimler örülür.İçine astar hazırlanıp dikilir.Ağız kısmına kordon hazırlanır, geçirilip büzülür.Kumaştan askı hazırlanıp çantaya tutturulur.
Devamını Oku...

kumaş çiçekli bere örneği - derya baykal



Malzemeler: Nako Banu Yün, 4 Numara Tığ Yapılışı: 5 zincir çekilip kapatılır.14 tane trabzan yapılır.2. sırada her ilmeğe çift batılır.Bu şekilde arttırarak 6 sıra örülür.Daha sonra 4 sıra hanım dilendi bey beğendi gibi örülür.6 sıra sık iğne yapılıp örgü bitirilir.Kumaştan şeritler kesilip, iki sıra boşluklardan kurdele gibi geçirilir.Kumaştan, 4 tane çay fincanı,4 tane çay bardağı büyüklüğünde daireler kesilir.Daireler önce ikiye daha sonra tekrar ikiye katlanır.Oluşan üçgen parçalar, dar bölümleri merkeze gelecek şekilde dikilerek birbirine tutturulur.Çiçek oluşturulup, bereye dikilir.
Devamını Oku...

4 Şubat 2010 Perşembe

bıngıl kapatıcı bolero örneği - -derya baykal





Malzemeler : Nako Saten Yün, 4 numara tığ Yapılışı : 70 zincir çekilir.Sıra başından 5 ilmek sık iğne örülür.60 zincir çekilip, sondaki 5 ilmek sık iğne örülür.Geri dönerken 6 zincir çekilip, 5 ilmek sık iğne, 60 zincir, 5 ilmek sık iğne şeklinde istenilen uzunluğa gelene kadar örülüp bitirilir.Daha sonra uzun bir zincir çekilip dönüşlerde 6 zincir çekilerek oluşturulan britlerin arasından geçirilir.Uygun renklerde gül örülüp yakaya dikilir.
Devamını Oku...

kare badem şal örneği




Başlarken; Dikdörtgen şalımızın 1 dar ve 1 uzun kenarı boyunda zincir çekiyoruz. Daha sonra ilk sırada 1 kafes 1 badem 3 kafes 1 badem 3 zincir 1 badem 3 kafes 1 badem 3kafes 1 badem 3 zincir çekip uzun zincirimize L şeklinde bir köşe yaparak ikinci sıraya geçiyoruz. İpimizi uzun zincirin üstünde 3 zincir yürüterek 3 zincir ve üçlü trabzanla 1 kafes oluşturup 3 zincir 1 fıstık yaparak 1 alt sıradaki üçlü kafesin ortasındaki kafese üçlü trabzan ile bağlayıp üç zincir ve üçlü trabzanlar kullanarak resimdeki gibi örneğimizi tamamlıyoruz.
Devamını Oku...

derya baykal - güllü bolero yapımı




Malzemeler: Nako Banu yün, 3 numara tığ Yapılışı: 40*58 cm büyüklüğünde parça örülür.İki yandan 7'şer cm dikilir.Geri kalan kısım kol boyuna kadar örülür.
Devamını Oku...

3 Şubat 2010 Çarşamba

derya baykal - penye kumaş bileklik yapılışı




Malzemeler : 2 cm * 18 cm ebadında penye kumaş, lastikli misina, iğne Yapılışı : 2 cm * 18 cm ebadında kesilmiş penye kumaşlar rulo yapılır ve lastikli misinadan geçirilir.Penye ruloları bilek ölçünüze göre dizdikten sonra, misinaya düğüm atılarak kapatılır.
Devamını Oku...

derya baykal - çarkıfelek bere yapımı





Malzemeler : 5 numara şiş, Nako Vizon yün Yapılışı: 60 ilmek başlanır.6 sıra çift lastik örülür.Örgünün yüzünde baştan iki ilmek bir alınır,6 ilmek örülür, 1 arttırılır, 1 ilmek kesilir, tekrar 6 ilmek örülür.Sıra sonuna kadar aynı işleme devam edilir.Örgünün tersinde arttırma ve kesme yapılmaz.20 sıra bu şekilde örülür.Sonra ilmekler 3'er 3'er kesilerek eksiltilir.10 ilmek kalınca hepsi birden toplanarak kapatılır.
Devamını Oku...

kumaş çiçek örneği - derya baykal




Malzemeler: Sentetik kumaş, tül, boncuk, mum, iğne, iplik Yapılışı: 3 farklı boyda daire kumaş kesilip, herbir parça, muma çok fazla yaklaştırılmadan, ısıyla şekil verilir.3 parça üst üste konur.Küçük tül parçaları kesilip ortasına boncuklarla tutturulur.
Devamını Oku...

gül bandana - derya baykal örgüleri




Malzemeler: Banu yün, tığ no: 4 74 zincir çekilir.1 sıra ikili trabzan yapılır.7 zincir çekilip, 24 kafes yapılır.Her sırada eksilterek 20 sıra örülür.Kenarına ikili trabzanla farbela yapılır.
Devamını Oku...

Derya baykal havlu pareo yapılışı



Devamını Oku...