20 Şubat 2010 Cumartesi

bayram beresi örneği - derya baykal




Devamını Oku...

derya baykal - bayram çantası modeli






Sizler de kullanmadığınız çantalarınızın ruhunu değiştirerek bayramda kullanabileceğiniz çok şık çantalara dönüştürebilirsiniz.Bunun için akrilik boya, uygulamak istediğiniz herhangi bir dekopaj kağıdını ve çeşitli taşları kullanabilirsiniz.
Devamını Oku...

derya baykal - trikodan çiçek yapılışı






Devamını Oku...

kollu battaniye ölçüleri - derya baykal

Devamını Oku...

19 Şubat 2010 Cuma

derya baykal - kaz ayağı atkı modeli




Nako Merino Tığ No: 3.5
Devamını Oku...

keten kumaştan çiçek yapılışı - derya baykal




Çeşitli ebatlarda keten kumaş, daire şeklinde kesildikten sonra, suyun içine konur ve ıslatılır.Daha sonra sudan çıkartıp, sıkılarak bir havlu üzerinde kurutulur.Kuruduktan sonra açtığınızda buruşmuş olacaktır.Büyükten küçüğe, en üste de düğme gelecek şekilde dikilir.İster broş olarak,ister taç üstünde, ister triko hırkalarınızın üstünde süs olarak kullanabilirsiniz.
Devamını Oku...

angora üçgen bere yapımı - derya baykal







Malzemeler: Çeşitli Angora Yün Şiş No: 6 19 ilmek başlanır.Örgünün yüz tarafında, sıranın başında ve sonunda 1'er ilmek kesilir.3 ilmek kalana kadar bu işlem devam eder.Kalan 3 ilmek bir kesilir.Bu şekilde 17 üçgen örülür.Üçgenlerin sivri tarafı tepeye gelecek şekilde 5 adet üçgen birleştirilir.Daha sonra şemeda görüldüğü gibi kulaklar ve ön birleştirilir.Arkada kalan boşluğa da 17. üçgen yerleştirildikten sonra bereniz, kullanıma hazırdır.
Devamını Oku...

18 Şubat 2010 Perşembe

çok amaçlı şal modeli - derya baykal












Devamını Oku...

üçgen atkı yapılışı - derya baykal





Malzemeler: Nako Supra Şiş No : 5.5 Yapılışı: 24 ilmek başlanır.2 sıra haroşo örülür.3. sıra da haroşo örülüp, sıra sonunda 1 ilmek şişte bırakılıp geri dönülüp, 4. sıra örülür, 5. sırada sıra sonunda yine 1 ilmek bırakılıp geri dönülür.Bu şekilde şişte 1 ilmek kalana kadar örgüye devam edilir.İkinci renk yünle, şişte biriken 24 ilmek haroşo örülür.Bu sefer ilmekler aksi yönde boş bırakılır.Her renkte boş ilmek sayısı 24'e ulaştığında diğer renge geçilerek atkı örülüp, istenilen uzunluğa gelince kesilerek kapatılır.
Devamını Oku...

derya baykal - boyunluk örneği




Malzemeler: Nako Vizon Tığ No: 4 Yapılışı: 70 ilmek başlanır.1 ters 1 yüz 15 cm.lastik örülüp, gevşek olarak kesilip, dikilir.4 no'lu tığ'la yün sık iğneyle örgünün alt tarafına sabitlenir.8 zincir çekilir, iki ilmek atlanıp sık iğneyle sabitlenir.Bu şekilde 20 kafes yapılır.Her sırada 1'er zincir arttırılarak 11 sıra örülüp, boyunluk bitirilir.
Devamını Oku...

17 Şubat 2010 Çarşamba

şövalye bere örneği - derya baykal






Malzemeler: Nako Vizon Tığ No: 4 Yapılışı : 4 zincir çekilip kapatılır.12 sık iğne yapılır.Arttırarak, 16 cm sık iğne bere örülür.Berenin çevresine 3 zincir çekilip 35 tane 2 sıra kafes yapılır.3. sırada ortada 8 kafes bırakılıp, 4 zincirle 27 kafes, 19sıra örülür.8 zincirle birleştirilip tekrar halka yapılır.10 sıra 5 zincirli kafes örülür.En uca 3 sıra sıkiğne yapılıp, bere tamamlanır.
Devamını Oku...