27 Şubat 2010 Cumartesi

derya baykal - mumla tepsi eskitme





Mumla Eskitme için 2 zıt renk kullanılır.Tercihen koyu renk boya ile tepsi boyanır.Kuruduktan sonra eskitmeyi istediğiniz bölgelere beyaz mum sürülür.Daha sonra açık renk boya ile tüm zemin boyanır.Kurutma işlemi için kesinlikle fön kullanılmaz.Boya kuruduktan sonra mum sürülen yerler bulaşık teliyle tellenir.Üstüne stencil, el boyama ya da dekopaj tekniği ile desen uygulanır.Sprey veya su bazlı vernikleverniklenir.
Devamını Oku...

derya baykal - üstiyer modeli







Devamını Oku...

boncuklu bere modeli - derya baykal









Malzemeler: Krem Rengi Bere: Nako Angora Sim, Nako Merino Yeşil Bere: Nako Vizon Tığ No: 4.5 Yapılışı: Tepe kısmı için neskafe fincanı tabağı büyüklüğünde parça örülür.4 zincir çekilir.Köşe dönüşü için 1 atlayarak 2.ye batılır.Bundan sonrakiler için 2 zincir çekip 1 atlayarak 2.ye batılır.Böylelikle kafesler oluşturulur.Kulak hizasına geldiğiniz zaman,kulakları kapatacak şekilde 3 sıra daha kafes örülür ve misinaya boncuk geçirerek aralarına dikilir.
Devamını Oku...

26 Şubat 2010 Cuma

at kuyruğu bere örneği - derya baykal




Malzemeler: Nako Vizon Şiş No: 5 Yapılışı: 64 ilmek başlanır.2 ters 2 yüz 12 cm. lastik örülür.Şişe ilmek takılarak 2. renge geçilir.12 cm düz örülür.3 ilmekte bir 1 ilmek kesilir.4 sıra örülür.1 ilmek örülür, 1 ilmek kesilir.4 sıra daha örülür.Tümden kesilir.Lastik kısmında, düz örgülerden 40 cm.lik zincirler çekilerek saçaklar oluşturulur.Hepsi bittikten sonra toplanır.
Devamını Oku...

derya baykal - angora bob marley beresi yapımı









Malzemeler: Nako Angora Yün Şiş No: 6 Yapılışı: 60 ilmek başlanır.6 sıra 2 ters 2 yüz lastik örülür.Düz örgüye geçince 100 ilmek olana kadar arttırılır.30 cm düz örgü örülür.Takip eden sırada 3 ilmek örülür, bir sonraki ilmeği ördükten sonra ip üste alınarak arttırılır, 2 ilmek bir alınır.Bu işlem sıra sonuna kadar devam eder ve delikler oluşturulur..3 cm. daha ördükten sonra kesilir.Zincir çekilip, kordon yapılır.Yuvalardan geçirdikten sonra büzülür.
Devamını Oku...

derya baykal - keçe yapraklı atkı örneği




Malzemeler: Nako Vizon Yün Şiş No: 5 Çeşitli renklerde ince keçe Yapılışı: 15 ilmek başlanarak 165 cm haroşa örülür.Daha sonra şablonunu yukarda verdiğimiz 15 cm uzunluğunda olacak şekilde çeşitli renklerde keçe yapraklar kesilir ve istediğiniz şekilde örmüş olduğunuz atkıya adapte edilir.
Devamını Oku...

pembe yapraklı bere yapılışı - derya baykal






Malzemeler: Nako Vizon Yün, Şiş No: 5 Yapılışı: 70 ilmek başlanır.2 ters 2 düz 4cm. örülür.1.sıra: 4 ilmek ters örülür. 1 ilmek üste alarak arttırılır.3 ilmek bir alınarak kesilir, 1 ilmek üste atarak arttırılır.4 ilmek ters örülür.Sıra sonuna kadar bu şekilde devam edilir.Örgünün bu sırası 4 ters ilmekle başlanıp, arttırma ve kesme işlemiyle bititrilir.2. sıra arttırma kesme işlemi olmadan örülür.Bu şekilde yaprak delikleri 8 tane olana kadar devam edilir.Arttırma işlemi bu şekilde tamamlandıktan sonra baştaki 4 ilmek ters örülür.2 ilmek bir alınarak kesilir.14 ilmek düz alınıp son kalan 2 ilmek bir alınarak kesilir.4 ilmek ters örülür, bu ,işlem sıra sonuna kadar devam eder.Sonraki sıra eksiltme yapmadan örülür.Bu şekilde kesilerek yaprak oluşturulur.Yapraklar oluştuktan sonra 4 sıra ters örgü yapılır.2 ilmek örülüp takip eden 2 ilmek bir alınıp kesilir.Sıra sonuna kadar bu şekilde eksiltmeye devam edilir.2 sıra ters örülüp bu sefer 1 ilmek örülüp takip eden 2 ilmek bir alınıp kesilir.Son sırada kalan tüm ilmekler toplanıp, kapatılır.Yan dikişi yapılıp bere tamamlanır.
Devamını Oku...

derya baykal - tepeden başlanan mor bere örneği






Malzemeler: Nako Nova Yün Şiş No: 5 9 ilmek başlanır.2 sıra örülür.Örgünün düz tarafında 1 ilmek örülür.Üstüne atıp, arttırılır.Sıra sonuna kadar aynı işlem uygulanır.Tersten tüm ilmekler örülür.Örgünün düz tarafında 2 ilmek örülür.Üstüne atıp, arttırılır.Sıra sonuna kadar aynı işlem uygulanır.Tersten tüm ilmekler örülür.Örgünün düz tarafında 3 ilmek örülür.Üstüne atıp, arttırılır.Sıra sonuna kadar aynı işlem uygulanır.Toplam 11 defa bu şekilde arttırıldıktan sonra 8 cm düz örülür.Aralarda eksilterek 64 ilmeğe düşürülür.4 cm. bir ters bir düz lastik ördükten sonra kapatılır ve dikilerek bere oluşturulur.
Devamını Oku...

bere örnekleri - derya baykal




Devamını Oku...

24 Şubat 2010 Çarşamba

derya baykal - ressam beresi









Malzemeler: Nako Angora Yün Tığ No: 3.5
Devamını Oku...