6 Mart 2010 Cumartesi

kumaş kalemlik - derya baykal







Devamını Oku...

derya baykal - aslan ve kuzu el kuklası









Devamını Oku...

bandana boyunluk örneği - derya baykal




Nako Süper Saf Yün Tığ No: 4 Yapılışı: 130 zincir çekilir.3 sıra ikili trabzan yapılır.Baştan 31. ilmekte 5 zincir çekilir, iki ilmek atlanıp 3. ilmeğe ikili trabzanla tutturulur.Her ilmeğe tek batarak 2 tane daha ikili trabzan yapılır.2 zincir çekilip 3. ilmeğe ikili trabzan yapılır.3 zincir çekilir aynı ilmeğe tekrar ikili trabzan yapılır, bu şekilde yelpaze yuvası hazırlanır. 2. sıra: 52 zincir çekilip 1 üst sıraya çıkılır.Alt sırada hazırladığımız yelpaze yuvasına 7 tane üçlü trabzan yapılır.1 zincir çekilir, alt sıradaki üç tane ikili trabzanın ortasına, ikili trabzan yapılır.Tekrar 1 zincir çekilir, takip eden yelpaze yuvasına 7 tane üçlü trabzan yapılır. 3. sıra: 3. sırada 2 zincir çekilir, 7 tane üçlü trabzanın baştan ikisini boş bırakıp 3. 4. 5. ilmeklere ikili trabzan yapılır.2 zincir çekilir, alt sıradaki aradaki tek trabzanın tepesine batılıp, ikili trabzan yapılır.3 zincir çekilip, aynı ilmeğe tekrar ikili trabzan yapılır.Bir üst sıra için yelpaze yuvası hazırlanır.2 zincir çekilip takip eden yelpazenin üstüne 3 tane ikili trabzan yapılır.Bu şekilde örnek tamamlanır.
Devamını Oku...

4 Mart 2010 Perşembe

emzirme önlüğü ölçüleri - derya baykal





Devamını Oku...

t bolero örneği - derya baykal











Nako Fallım Şiş No: 7 Önce bebek kundağı yapar gibi orta uzun parça yukarı katlanır. Sonra sol taraftaki parça yana katlanıp ortadaki parçaya birleştirilir. Son olarak sağdaki parça yana katlanıp ortadaki parçaya birleştirilir. Birleştirilen kısımlardan dikilir.Resmin sağ ve sol alt kısımlarındaki katlanan parçalar kol geçirilmek üzere açık bırakılır.
Devamını Oku...

derya baykal - kırmızı yeşil yeni yıl motifi yapılışı





Nako Vizon Tığ No: 4.5 Yapılışı: 10 zincir çekilip, kapatılır.15 tane ikili trabzan yapılır.İkinci sırada araya 2 zincir çekip her ilmeğe tek batarak üçlü trabzan yapılır.3. sırada beş zincir çekip takip eden trabzanın tepesine batılıp sık iğneyle tutturulur.5 zincir çekilip sonraki trabzanın tepesine tutturulur.Sıra sonuna kadar bu şekilde yapıp motif tamamlanır.İkinci motife geçerken baştan üç dilim boş bırakılıp, dördüncü dilime ip sıkiğneyle tutturulur.10 zincir çekilip 1 dilim atlayıp ikinci dilime sık iğneyle tutturulur.İlk motifteki işlemlerin aynısı yapılır.
Devamını Oku...

3 Mart 2010 Çarşamba

derya baykal - çiçek motifli şal modeli






Angora Yün Tığ No: 4.5 Kafes Yapımı: 10 zincir ile bir yuvarlak yapılıp 5 zincir çekilir.Yanına tığın başına 3 kez dolanıp beşte çıkılarak bir beşli trabzan yapılıp, 12 zincir çekilir.Tekrar göbeğe batılarak 2 adet yanyana beşli trabzan yapılır.12 zincir çekilir.Tekrar 2 adet göbeğe beşli trabzan yapılır ve 5 zincir +5'li trabzan +12 zincir ile en üst sıra 50 kafes oluncaya dek örülür ve kafes tamamlanır. Çiçek yapımı :10 zincir ile 1 göbek yapılır.10 zincir çekilir,tığın başına 2 kez dolanıp 4'lü trabzanla 7 yuva oluşturulur.Bu 7 yuvaya (3 zincir ve 5 adet üçlü trabzan ile 7 yaprak oluşturulur.Yaprakların arkasına altışar zincir sıra ile çekilip birer yuva daha oluşturulur.İlk yuvadan 12 zincir çekilip yanına zincir uzunluğunda 6 adet örümcek aralarında bir zincir ile çekilir.Yapılan bu yaprak daha önce hazırladığımız kafesin en alt noktasından itibaren bir çiçek 4 kafesin köşelerine gelecek şekilde yerleştirilir.Toplam 13 çiçek ile şal biter.
Devamını Oku...

çorap örneği - derya baykal








80 ilmek başlanır.2 ters 2 düz 17 sıra lastik örülür.20 sıra haroşa örülür.17 sıra lastik örülür.İlmekler tersi ters düzü düz kesilerek kapatılır.Burun kısmı dikilir.Kenarlarına tığla fıstık yapılır.
Devamını Oku...