3 Nisan 2010 Cumartesi

mavi atkı bere örneği - derya baykal










Nako Süper Saf Yün Şiş No: 5 Yapılışı: 48 ilmek başlanır.3 ters 3 düz 112 cm olana kadar örülür.İkiye katlanır.Kısa kenar dikilir.2. resimde görüldüğü gibi, uzun kenar, kısa kenara doğru 20 cm. dikilir.İster bere atkı olarak isterseniz de kafanıza dolayarak bere olarak kullanabilirsiniz.
Devamını Oku...

derya baykal - kafes üstü yaprak örneği







Nako Süper Saf Yün Tığ No: 4 Yapılışı: 10 zincir çekilir.Her ilmeğe tek batarak sıra sonuna kadar sık iğne yapılır.Son ilmeğe üç defa sık iğne yapılarak dönülür, tekrar her ilmeğe tek batarak sık iğne yapılır.Sıra sonuna gelince iki zincir çekilip üst sıraya çıkılır.Her ilmeğe tek batılarak 10 sık iğne yapılır.10. ilmeğe iki defa sık iğne yapılır.5 zincir çekilir.3 ilmek atlanıp, 4. ilmeğe sık iğneyle sabitlenir.Her ilmeğe tek batarak sıra sonuna kadar sık iğne yapılır.2 zincir çekilip üst sıraya çıkılır.Bir önceki sırada yapılan işlem uygulanır.Araya bu sırada 7, sonraki sırada 9 , son sırada 11 zincir çekilir.Sıra sonuna gelince 5 zincir çekilir, 2 ilmek atlayıp, 3. ilmeğe sık iğneyle sabitlenir.Bu şekilde yaprağın etrafı dönülür.11 zincir çekilen bölüme 3 tane yapılır.Bu şekilde oluşturulan yapraklar, oluşturduğunuz kafese iğne iplikle tutturulur.
Devamını Oku...

2 Nisan 2010 Cuma

derya baykal - peçetelik yapılışı











8 * 8 ebadında daire ipek saten ya da tafta kumaş ve sert tül kesilir. Şekilde görüldüğü gibi önce 2'ye sonra 4'e katlanır.Bu şekilde 6 parça hazırlanır ve üst üste koyarak, sivri kısmından dikilir. Perde halkalarına ince şeritler halinde kesilmiş kumaşlar sarılır.Birbirine tutturduğunuz 6 parça kumaş halkaya tutturulur.
Devamını Oku...

kumaş tencere tutacağı - derya baykal




Ölçü: 13*9 cm.
Devamını Oku...

31 Mart 2010 Çarşamba

hamile şalı ölçüleri - derya baykal

Devamını Oku...

derya baykal - kürklü yelek örneği





Nako Fallım Yün Şiş No: 6 Arka: 70 ilmek başlanır.3 ters 3 düz örülür.3 sıra sonra tersin üstüne düz, düzün üstüne ters örülerek kesme şeker modeli yapılır.4 kutu olduktan sonra düz örgüye geçilir.34 cm. düz ördükten sonra her iki taraftan 7’şer ilmek kol oyuntusu için kesilir.Her iki yandan 6’şar ilmeği haroşo , arada kalan ilmekleri düz olarak, 20 cm örüp kesilir. Ön: 34 ilmek başlanır.8 ilmek haroşo örülür.Geri kalan ilmekler arka parçadaki gibi 3 ters 3 düz örülüp, 3 sıra sonra tersin üstüne düz, düzün üstüne ters örülür.4 kutu olduktan sonra, kenardaki 8 ilmek haroşo yine aynı şekilde devam edip geri kalan ilmekler 34 cm düz örülür.Kol için 7 ilmek kesilir.10 cm. sonra yaka için 8 ilmek kesilir.Daha sonra omuzda 8 ilmek kalana kadar her sıra başında ikişer ilmek kesilir.Kalan 8 ilmek de kesilip ön tamamlanır.Diğer ön parçada aynı şekilde örülür.Arka ve ön omuzlardan dikilip, yaka için örgüden ilmek alınıp, 4 kutu kesme şeker modeli örülüp kesilir.Suni kürk parçadan 46*12 cm’lik iki parça kesilir.Kesme şeker modelinin bittiği yerden omuz dikişine kadar olan bölüme yerleştirip dikilir.Yan dikişleri yapılıp yelek tamamlanır.
Devamını Oku...

evde kalanları değerlendirme örneği - derya baykal




Nako Fallım Tığ No: 4 Yapılışı: 21 zincir çekilir.Aralara 3 zincir çekerek ikili trabzanla 7 kutu yapılır.Başka renk yünle her kutunun içine 3 tane ikili trabzan yapılır.3 renk yün sıra başındaki ikili trabzanın tepesine sık iğneyle sabitlenir.3 zincir çekilir.3 trabzanla 4. trabzanın arasına sık iğneyle tutturulur.Sıra sonuna kadar bu şekilde devam edilir.4. renk yünle alt sırada yapılan 3 zincirli yuvalara 3'er tane ikili trabzan yapılır.Örgüye bu şekilde her sırada renk değiştirerek devam edilir.
Devamını Oku...

30 Mart 2010 Salı

derya baykal - yeşil çocuk beresi yapılışı







Nako Merino Şiş No:5.5 *82 ilmek başlanır.3 diş haroşo örülür. *Düz örgüye geçerken 1 ilmek örülür, 1 arttırılır. *13 ilmek düz örülür. *Takip eden iki ilmek bir alınır. *16 ilmek örülür. *1 ilmek arttırılır, 1 ilmek örülür, 1 ilmek arttırılır. *7 ilmek düz örülür, *2 ilmek bir alınır. *7 ilmek düz örülür. *1 arttırıp, 1 düz örülüp, 1 arttırılır. *16 ilmek örülür. *2 ilmek bir alınır. *13 ilmek örülür. *1 ilmek arttırılıp, son ilmek örülür. *Örgünün ters tarafında arttırma eksiltme yapılmaz.Arttırma ve eksiltmeler örgünün düz tarafında yapılır.Bu sıradan sonraki eksiltmeler 3 ilmek bir alınarak yapılır.Ajur sayısı 6 tane olunca arttırma işlemine son verilip eksiltmelere devam edilir.5 ilmek kaldığında hepsi bir toplanır.
Devamını Oku...

derya baykal - ayakkabı yenileme yapılışı











Organze ya da şifon kumaş kullanılır.Kalıpta gördüğünüz şekli ikiye katlayın ve kumaşın üzerine yerleştirip kesin. Katladığınız parçayı açın. Kesişen noktalarını birbirinin üstüne getirerek iğneleyin.Farklı uzunluklarda ( 4-5-6-7 yaprak gibi ) kestiğiniz kumaşları üst üste yerleştirerek dikin. Dikim işlemini tamamladıktan sonra oluşturduğunuz parçayı ayakkabınızın üzerine yerleştireceğiniz uzunluğu hesaplayarak ince saten kurdeleye dikin ve ayakkabınıza tutturun.
Devamını Oku...